Page 7 - Studiehäfte - Bräcke projekt TrUSt
P. 7

          tt prata om, och lära sig mer om föräldraskap väcker ofta känslor. Vanliga

känslor är skuldkänslor och känslor av att inte räcka till. Föräldrar vill alltid sina barns bästa, och då är det normalt att de här känslorna blir starka oavsett hur bra föräldrar vi än är. Vanligt är även att känslor och minnen från din egen barndom väcks till liv.

anske är det första gången du pratar om ditt föräldraskap? Du kan alltid

kontakta ledarna om det väcker känslor som kan vara svåra att förstå eller hantera. Det är alltid möjligt att hoppa över övningar och samtal under studiecirkelns gång.

  Samtal

I varje träff finns samtalsfrågor. I studiecirkeln ges förslag på frågor, men det är dina frågor och tankar som är viktigast. Syftet med samtalsfrågorna är att öppna upp för ett gemensamt lärande som ger nya funderingar och insikter. Det är alltid du som bestämmer om och vad du väljer att dela med dig av.

För att alla föräldrar ska få chansen att komma till tals under samtalen kommer rundor ibland att användas. Vid en runda får du som förälder ordet, men bestämmer själv vad du vill berätta. Det är alltid okej att hoppa över, passa, under en runda.

Varje träff innehåller en eller flera övningar. Syftet med övningarna är att öppna upp för nya tankar och insikter. De är helt frivilliga och det är du som väljer hur du vill utföra en övning:

 Läsa igenom och fundera själv  Skriva och fylla i

 Hoppa över

Vissa av övningarna gör du själv för egen del utan uppföljning, medan andra övningar ligger till grund för gruppsamtal. Kom ihåg att det alltid är du som förälder som väljer vad du vill dela

med dig av.

Under några av träffarna ser vi på film. Vi gör det tillsammans och det är ingenting du behöver förbereda. Vill du se filmerna igen kan du skanna QR-koderna eller gå in på webbsidorna omnämnda

i studiehäftet.

Eftervarjeträfffårduenhemuppgiftattgöratillnästagång. Uppgiften är frivillig och följs upp vid nästa tillfälle.

   Övning

  Film

Hemuppgift

    Studiehäfte – Trygghet Ur Stöd. Bräcke projekt TrUSt

   































































































































































   5   6   7   8   9