Page 44 - Studiehäfte - Bräcke projekt TrUSt
P. 44

   Stöd till familjen

      Samtal

 Finns det någon ur ditt nätverk du skulle kunna ta hjälp av som du tidigare inte tänkt på?

 Har du exempel på stöd som kommit från oväntat håll?

      Andra temat

Alla föräldrar behöver hjälp

Många har svårt för att ta hjälp. Kanske ligger det någonting i vår kultur om att man ska klara sig själv? Om du skulle bryta benet är det dock en självklarhet att du behöver hitta lösningar tillsammans med andra och ditt behov av hjälp i en sådan situation brukar sällan ifrågasättas. Varför är det så?

Vi människor mår bra av att känna oss behövda och ett tips är att faktiskt utgå från det då du själv önskar hjälp. Nästa gång kanske någon annan behöver din hjälp? Alla föräldrar behöver hjälp ibland.

Berätta och förklara

Visst hade det varit skönt om andra kunde läsa dina tankar eller förstå vad du behöver hjälp med. Även om du är så trött att du knappt kommer upp ur sängen, är det inte säkert att de runtomkring förstår att du behöver hjälp och stöd.

Människor är över lag rädda för att lägga sig i eller tränga sig på. Därför är det viktigt att du är tydlig med vad du behöver ha hjälp med. Du kan i ord behöva berätta och förklara. Detta kan dock vara svårt att göra när man mår riktigt dåligt. Ibland kan det vara till hjälp att göra en plan för familjens hjälpbehov när man mår bättre.

    Det är faktiskt inte så lätt att själv be om hjälp”

Från föräldrasamtal, Bräcke projekt TrUSt

 Studiehäfte – Trygghet Ur Stöd. Bräcke projekt TrUSt

    









































































































































































   42   43   44   45   46